Cuma, Aralık 31

Yeni yıla, yeni hayallere...

2010'a dair yazacak güzel bir cümlem yok. En berbat yılı, en kötü dönemi, en belirsiz hali, en feci olayları yaşadım. Olumsuz tüm "en"lere sahip bu yıl.
Öyle ki çok severek açtığım ve yazdığım bu blogumu bile sahipsiz, yazısız, ilgisiz bıraktım. İçimden aylarca yazmak gelmedi. Oysa ne olaylar oldu, ne malzemeler birikti!
2010 da neler yaptığıma gelince; uzun bir işsizlik döneminin getirdiği depresyonla mücadele ettim ki bu dört ayıma mal oldu. Sonrası alakasız bir işe girdim. İki ay çalıştım, apayrı bir sektörde yeni bir meslek öğrendim, bu tecrübe sayesinde piyasayı - insanları tanıdım, ticaretin ne demek olduğunu anladım.

Şimdiler de kendime yeni bir yol haritası çizmeye çalışıyorum. Hedeflerimi şu anki şartlarda gerçekleştiremeyeceğimi anladım ve o yüzden eskimiş sayıyorum. Yeni hedeflerin, yeni umutların peşindeyim. 
Yıllardır ikilem içerisindeydim. Ya özel sektörde çalışmaya başlayacak ve sonra kendi işimi kuracaktım, ya da akademik kariyer yapacaktım. 
Şansımı ilkinden yana kullanmak istedim, her zaman kendi işimin patronu olma hayaliyle büyüdüm, büyütüldüm. 
Mezuniyet sonrası yaşadığım işsizlik kaosunda, orta düzey işi bile alamadım (Yanlış dönemde mezun olmatan mı kaynaklı, yoksa benden mi?). 
İkincisin de ise gönlümde her zaman olan akademik kariyer, bilim aşkı. Geçen yıllara baktıkça da hep bilimsel çalıştığımı ve en iyi bilimsel alanda birikimimin olduğunu gördüm. (Bilimsel alanda kazanılan birikimin özel sektöre sağlayacağı katkının bir adım önde olacağına inandım, metodolojinin çok iyi bilinmesi, neden-sonuç ilişkisini yorumlama kabiliyeti, etik çalışmanın önemi ile elde edilen becerilerin her alanda kullanılabileceğini savundum. Maalesef Türk firmaları buna değer vermiyor)
Çok değişik alanlarda çalışan arkadaşlarımla, akademiden abilerimle, ablalarımla bu konuyu derinlemesine tartıştık. Onlarla da hemfikiriz. Benim için en iyisinin bu olacağını düşünüyorum(z). Kendimi tamamiyle bilime adamak. İşte ben. :)

Yola koyuldum bile. Eskiyen Üds, Ales'leri yenilemeye başladım. Başvurum bahar dönemi için maalesef yetişmiyor, seneye kalması üzücü oldu. Ösym'nin takvim değişikliği fena vurdu. Şimdiye kadar Üds, Ales puanlarım elimde olması gerekiyordu. Nasip böyleymiş deyip sabrediyoruz.
Çok istediğim bir kaç burs var. Çok çok önemliler, hayatımı değiştirebilecek, hayallerimi gerçekleştirebilecek kadar ciddi. Elimden gelenin en iyisini yapmalıyım.
Hedeflerim çok yüksek bu boşluğumu iyi değerlendirmeli ve çok çalışmalıyım. Yeni yılda zamanımın tamamını doldurma niyetindeyim. Uzun süren sessizliğimin ardından güzel bir başlangıç istiyorum. 
Kosgeb'in girişimcilik eğitimine başvuruyorum. Düşündüğüm bir ev projem var, onun ön çalışmalarına başladım, yakında yayınlamayı planlıyorum.  Projemi geliştirmeyi ve büyütmeyi istiyorum. Vira Bismillah....