Pazartesi, Eylül 28

Krakow

Nihayet Erasmus öğrencisi oldum. Aylardır süren hazırlık aşamasını tamamlayıp, Krakow' a inince bir ohhh çekebildim. Benim işlerim neden böyle bol olaylı oluyor bilmiyorum. En ufak aşamada bile üzerinden en az iki kere geçmem gerekti. Pasaportdan vizeye uçak biletinden bankaya kadar. En sonunda ulaşabildim sağ salim düşlediğim mekana. Türkiyedeyken barınma problemini bir türlü aşamadım. Elimizi kolumuzu sallayarak az çok merkeze nasıl geleceğimi önceden öğrenerek indik uçaktan. Yanımda aynı yüksek lisans programından Nesibeyle birlikteyim.

Günlerdir stresten uyuyamamıştım. Son üç gündür en güzel uykuyu Köln-krakow arası uçarken gördüm. 2 saatlik uyku o kadar iyi geldi ki, tüm günün yoğunluğunu kaldırmaya yetti. Germanwings i tercih ettim. Gerçekten çok iyiydi pilotları. yalnız uçakları biraz küçük. ama gayet hızlı ve atik. sabiha - köln arası ve köln- kraow arası inişler ve kalkışlar çok hafifti. Aktarmalı uçuştn endişelenmiştim ama hiç beklediğim gibi olmadı, herşey düzenli tıkır tıkır işledi. Köln deki Boon havaalını germanwings in kendi yeri olması dolayısıyla herşey yolunda gitti. Her neyse...

Türkiyedeyken bir mentor bulmuştum. O bana her konuda yardımcı olacağını, merak etmemem gerektiğini vs söyleyip durdu ki mentorun görevi de bu. Havaalanından karşılamasını istemedim, sadece bana yer bul yeter dedim, benden haber bekle geri döncem vs ve geri dönmedi. Face den de bloke etmiş beni. Resmen ekti gitti. Allahtan ona güvenip hareket etmedim. Aynı uçakta tanıştığımız Rize üniv.den gelenlere takıldık. Onların mentorlarına dahil oluverdik. İyiki de öyle yapmışız. Elimizde valizlerle koyulduk yola. otobüs+tramwayla ve elimizde koca koca valizlerle tahmin ettiğim yer olan market square'e geldik. Şehrin ana meydanı. Herşey tahmin ettiğim, araştırdığım, belgesellerde izlediğim gibiydi. 2007 deki ana programında gösterdi para toplayan adama kadar aynı.

Sonrası mentorlar meydanın karşısında bir pasajda hostel gösterdiler.Renesans hostel. 14 ve 24 kişilik odaları olan yurt tipi bir yer. Neyseki 7 kişi yerleşebildik, geceliği 40 zyloty yaklaşık 20 lira. İyi ki gelmeden uluslararsı öğrenci kartı çıkarttırmışım. %10 indirimle kalıyorum. Tabi bu ikinci gün aklıma geldi. :) tabi rize grubuna yurt çıkmış. bize çıkmamıştı. dolayısıyla asıl listeler için 2 ekimi eklemek orundaymışız. 2 ekime kadar nerde kalırız bilmiyorum. bu gece de aynı hosteldeyiz. umarım kimse gelmez odaya!!!!

Öğleden sonra Krakow old town tour una kabul edilmiştik. Florianska cad. sonunda buluştuk. diğer erasmus öğrencileriyle bir taraftan tanışarak, diğer taraftan krakow tarihini dinleyerek bir sürü yer gördük. önemli olan yerler yürüme mesafesinde. yürüdük durduk her yere... kiliseler, heykeller, kuleler, wawel ve caddeler....... yanıma fotoğraf makinem yoktu. satın alana kadar böyle geçecek... şimdilik bu kadar....