Cumartesi, Temmuz 4

taslaklarda bekleyen... koydum gitti.

Son zamanda özellikle 2 ay içerisinde farklı medeniyetden ve kültürden insanlarla tanışma fırsatım oldu. Onlar sayesinde dil konusunda motive oldum. Nasıl oluyor da insan 28 yaşında 3 üniversite bitirip (2 sini birincilikle) 7 dil bilebiliyor? ve yeni bir dile daha başlıyor? Bu nasıl bir azim, nasıl bir eğitim aşkıdır anlamadım.

Artık Erasmus kervanına katılacak olanlardanım. Her şeyim son gün de mi olmalı. Ne kadar plan yaparsam yapayım elimde olmayan sebeplerle son dakikayı maratondaymışım gibi geçiriyorum. Neyse ki kabul maili geldi. Derin bir nefes aldım. Şimdi de AB ofisine gelecek olan resmi evrağı bekliyorum. Bundan sonra asıl işler başlayacak.

Erasmus için 6 ayımı geçireceğim ülke Polonyanın eski tarihi şehri Krakow. Üniversitem en eski üniversitesi olan Jagiellonski (http://www.uj.edu.pl/index.en.html). İlk yurt dışı tecrübemi yaşayacağım. Erasmus için anadolu insanının yurt dışına açılan kapısı şeklinde tanımlar yapılıyor. Tam manasıyla katılmıyorum. Elimize verilen
Şehrin karmaşasına kapılıp sürükleniyorum. Günler her zamandan daha hızlı geçiyor, yapmam gereken işler çözümlenmeyi bekliyor.


not: 04.07. 09 kaleme almışım.

Cuma, Temmuz 3

Yeniden Ankara

Geldik yine yeniden Ankaraya. Bu şehri aslında sevmiyorum. Ama bir şekilde 6 yıldan fazla bir zamandır beni kendine çekiyor. 1 aylığına başkentteyim. Zati bu yıl gidip gelmelerle geçti. Mümkün olduğunca gelmemeye çalışsam da olmadı. Hadi hayırlısı bakalım. Aslında iyi de oldu. Az da olsa evden uzakta vakit geçiriyorum. Kendimi dinliyorum. Nerdeyim, ne yapıyorum?

Gerçekten buna ihtiyacım varmış. Ailecek zor günlerden geçiyoruz. Eski huzur ve dinginliğimize en kısa sürede ulaşmak için dua ediyorum.

Geçen ayı koşuştarmaca içerisinde bitirdim. Tezimin sunumu, kurslarımın sergisi, Ankara'daki işlerim, evdeki görevlerim hepsi birbirine karışmıştı. Önce sunumum sonra sergi derken bir baktım mayıs haziran da bitivermiş. Son derece keyifli ve eğlenceli geçen kurs maceramın bitmesine üzüldüm. Çok değişik insanlarla ve olaylarla karşılaştım. Benim için ayrı bir tecrübe oldu. Makine nakışı ve Resim kursundan diplomalarım var artık. Birde hatıra kalan unutulmaz anılar... Sergide yer alan eserlerimden bir kaç fotoğraf...



Resim kursunda yaptığım bir kaç yağlı boya tablolardan birisi...


Makine nakışı bana göre değil diye mızıldanırken mutfak takımı çıktı ortaya...



"Aferin mutfağı bitirdin kalan zamanda da salonu bitirirsin" gazını veren hocam sayesinde bir parça yapmayı başardım...