Çarşamba, Kasım 5

Mutluyum

Yeni düzenimi çok sevdim. İş hayatını biraz daha mı ertelesem ne? Kurslarım çok iyi gidiyor. Resim kursum karakalem ağırlıklı. Daha önceden özel yetenek sınavı için aldığım eğitiminde katkısıyla çalışmalarım güzel gidiyor. İlerki aşamalarda beğendiklerimi bloguma eklemeyi düşünüyorum. İngilizceyle de iyiyim şu aralar. Makine nakış kursunda zorlandığımı söylemem gerekir. Kurs sonrası kendimi kasmaktan sırt ağrısı çeker oldum. Zamanla elimin, gözümün ve ayaklarımın aynı anda çalışmasını umuyorum. Bu aralar pek pozitifim. Herşey çok şükür iyi gidiyor.
Geçen haftalarda annemle birlikte Demirtaş kasabasına bağlı Sapadere köyüne günü birlik geziye gittik. Oldukça kalabalık bir kadın gurubuyla. Çok eğlenceli, bol darbukalı, bol şarkılı-türkülü bir gezi oldu. Köyü yeni yeni turizme kazandırmaya çalışıyorlar. Köy uzunca bir kanyona sahip. Etrafına yürüyüş pakuru yapmışlar. Ara ara suya girmek için küçük havuzlar oluşturmuşlar. Suyu çok soğuk, bol ve temizdi. Çok çok güzeldi. Fotoğraflar makinemden aktarılmayı bekliyor.
Geçen pazarım da ilk balık avlama maceramı yaşadım. İçimde kalan ve çok istediğim bi aktiviteydi. Nihayet ona da el attım. Abim sağolsun. Arka bahçeden önce solucanlar toplandı. Sonra elimizde misinalarla Alanya sahillerinde güzel bir yer aradık. Herkeste pazar günü balığa çıkmış, tenha bir yer bulmakta çok zorlandık. Neyse işte vira bismillah dedik salladık misinalarımızı. Resmen balıkları avlayacağımız yere bol bol besledik... En iğrencide solucanları canlı canlı iğneye takma işlemiydi. Hala düşününce midem bulanıyor. Onlarca sallamadan sonra ilk balığımı tuttum. Ama o kadar küçücüktü ki salıverdim geri. Melek balığına benzeyen, adına tüysüz deniyormuş. Abim daha başarılıydı. 4 - 1 yenildim. Bir sonraki avda kozalarımızı paylaşacağız.
Yeni yeni projeler uçuşuyor kafamda çok heyecan duyuyorum. Yavaş yavaş ne iş yapacağıma karar vermek üzereyim. Gelecek planlarıma ailemin de onayını almak çok mutluluk verici. Önceliklerim hala eğitimimin devamı üzerine. Önce yurtdışı stajı, sonra doktora... sonrası....... Para kazanmak da lazım bu arada. Ticarete atılma, yeni ve farklı bir mekan açma hayalindeyim. Kriz malum çok vurdu. Büyük sermaye lazım. Şimdilik hayalde kalmak zorunda.
Bu hafta bi Ankara yapıp geleceğim. Enstitü işlemleri, hocalarla istişare, dost ziyaretleri, alış veriş vs. 3 güne çok şey sığdırmayı planlıyorum. Umarım planladığım gibi geçer. Şimdilik bu kadar...